Hrvatski radio

Radio Zadar

Sviće li sunce napokon i stalnim sezoncima?

12.09.2013.

17:06

Autor: žmr

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sezonci u turizmu više neće biti osuđeni na Zavod za zapošljavanje, tijekom zimskih mjeseci. Zadarski Zavod za zapošljavanje od idućega ponedjeljka kreće s predstavljanjem mjere "Stalni sezonac".

Veliki ili mali hotelijeri, restorateri i ugostitelji koji žele zadržati kvalitetnog radnika i rezervirati ga za iduću sezonu, imaju priliku ostvariti subvencije za trošak doprinosa i plaće tijekom zimskih mjeseci. 

U prva tri mjeseca financiramo u potpunosti minimalnu bruto plaću  u iznosu od 2.984, 78 kn, što će Zavod participirati u potpunosti trošak rada za tog radnika - to znači  plaćanje  mirovinskog  i zdravstvenog te  isplatu plaće,  a u druga tri mjeseca  subvencija iznosi 50 posto. dokumentacija koja se prilaže kod potpisivanja ugovora za maksimalno 6 mjeseci, nije komplicirana, kaže Elena Jurić iz zadarskog Zavoda za zapošljavanje. 

Predstavljanje ove mjere održat će se od 16 do 20 rujna u Centru za informiranje i profesionalno savjetovanje, nasuprot Trgovinskog centra.

 

U Zavodu se nadaju dobrom odazivu poslodavaca, a gore za sezonce nego je sad ne može biti - jer od 15-ak tisuća osoba koje su zaposlene na sezonskim poslovima - tek ih je 278 u programu stalnih sezonaca. Ovim subvencijama Ministarstva rada i zavoda za zapošljavanje taj bi broj  trebao biti puno veći.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.