Hrvatski radio

Radio Zadar

Svjetski dan beskućnika - zadarski smještaj koristi 5 osoba

10.10.2021.

09:47

Autor: S. Jakšić Mandić

Svjetski dan beskućnika - zadarski smještaj koristi 5 osoba

Svjetski dan beskućnika - zadarski smještaj koristi 5 osoba

Foto: - / -

Svjetski je dan beskućnika. Caritas Zadarske nadbiskupije i grad Zadar otvorili su 2007.godine Prenoćište za beskućnike. "Ispočetka je bilo 12 muških kreveta i 4 ženska, ali s obzirom da smo imali malo žena, prenamijenili smo tu sobu i nemamo smještaj za žene, rekla je za Radio Zadar Mirjana Tadić.

U našim sljedećim aktivnostima morat ćemo to predvidjeti i na taj način promijeniti rad prenoćišta. Sad trenutačno imamo 5 korisnika, jedan korisnik je na liječenju a jedan na izdržavanju zatvorske kazne. Imaju osigurana tri dnevna obroka, održavanje osobne higijene i pranje odjeće. Pokušavamo ih motivirati za određene aktivnosti ali to nam je zaista teško. Imali smo jednu lijepu aktivnost ali je ona nažalost prestala. Mi se trudimo da svi oni koji su u takvom problemu mogu doći i pripomoći im, da u Prenoćištu budu zbrinuti - govori voditeljica socijalne službe Caritasa Mirjana Tadić 

Voditeljica socijalne službe Caritasa Mirjana Tadić

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.