Hrvatski radio

Radio Zadar

Svjetski dan sestrinstva

13.05.2013.

12:20

Autor: lm

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Medicinske sestre i tehničari Zadarske županije obilježavaju Svjetski dan sestrinstva. Tim povodom na Narodnom trgu, od 9 do 12 sati, organizirali su mjerenje visine krvnoga tlaka i količine šećera u krvi.

U popslijeodnevnim satima medicinskim sestrama i timovima iz 6 zdravstvenih ustanova i udruga, dodijelit će se nagrade "Zadarsko bijelo srce". Riječ je o priznanju za postignute doprinose u razvoju sestrinstva i očuvanju temeljnih moralnih vrijednosti i dužnosti sestara u zajednici u kojoj djeluju.

O značenju odličja i ovogodišnjim dobitnicima medicinska sestra Opće Bolnice Zadar, Anita Škarica:

"Ono je posebno jer se izrađuje od paške čipke i predstavlja jedan jedinstveni međunarodnog i nacionalnog identiteta pripadnika sestrinske profesije. Dobitnici odličja su: sestra Željka Torić, sestra Anđela Vulin, tehničar Danijel Karlović, sestra Ljiljana Nadinić, sestra Slavica Kokić i tim sestara Obiteljskog doma Filipi u Zadru: Ivana Dević, Kata Skroće, Lucija Šimunić, Ana i Sanja Filipi" - istaknula je između ostaloga Anita Škarica.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.