Hrvatski radio

Radio Zadar

Svjetski Moto surf prvaci prvi put na zadarskim valovima

27.09.2021.

11:15

Autor: Radio Zadar

Svjetski Moto surf prvaci prvi put na zadarskim valovima

Svjetski Moto surf prvaci prvi put na zadarskim valovima

Foto: - / -

Od 1. do 3. listopada prvi put u Hrvatskoj odvija se adrenalinska sportska senzacija UIM World Cup Moto Surf. Sezona 2021. (...) je ujedno i prva sezona Electric Challengea – prve kategorije s potpuno električnim pogonom u povijesti glisiranja.

Tople temperature i dalje zovu ljubitelje sportskih natjecanja. Prvi put u Hrvatskoj održat će se adrenalinska sportska senzacija UIM World Cup Moto Surf, kojoj će domaćin biti Falkensteiner Premium Camping Zadar! UIM World Cup Moto Surf posljednjih godina održavao se na lokacijama poput Abu Dhabija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kazana u Rusiji te Orlanda u Ujedinjenim Američkim Državama, a prvi puta u povijesti svoje finale imat će u Hrvatskoj, na zadarskoj plaži Borik, ispred Falkensteiner Premium Campinga Zadar.

Više od 70 vozača iz cijelog svijeta natjecat će se u sedam kategorija – Men Open, Men Stock, Women, Juniors, Rookies, Electric Challenge, E-Foil Masters. Sezona 2021. zaista je jedinstvena za cijeli sport s obzirom da je prva u povijesti ovog sporta u kojoj se mladi vozači u kategoriji Rookie i Junior bore za naslov svjetskog prvaka te je ujedno i prva sezona Electric Challengea – prve kategorije s potpuno električnim pogonom u povijesti glisiranja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.