Hrvatski radio

Radio Zadar

Svjetsko i Europsko prvenstvo u rukometu u kolicima: "Za Hrvatsku igraju Zadrani Filip Jadrijev i Ivica Žagar

17.11.2022.

12:38

Autor: HRT RADIO ZADAR

Hrvatska reprezentacija u rukometu u kolicima

Hrvatska reprezentacija u rukometu u kolicima

Foto: HRS / /

U Portugalu se od 18. – 20. studenog održava Svjetsko i Europsko prvenstvo rukometaša u kolicima.  Lleiria je domaćin natjecanja koje je okupilo devet zemalja.

Uz Portugal, tu su još Hrvatska, Norveška, Španjolska, Mađarska, Rumunjska, Nizozemska, Pakistan i Indija. Reprezentacije su podijeljene u dvije skupine. U skupini A su Hrvatska, Mađarska, Španjolska, Norveška i Paktistan, a u skupini B Rumunjska, Portugal, Nizozemska i Indija.


U sastavu Hrvatske su i dvojica Zadrana, Filip Jadrijev i Ivica Žagar dok je klasifikator Dino Kolega.


- Nakon 2019 i osvajanja turnira nacija u zagreba i kasnije prekida zbog covida 19 ovo svjetsko i europsko prvenstvo je nastavak natjecanja za rukometaše u kolicima. Imao sam častt da sam dobio poziv, jako sam sretan. Ovo će za mene biti prvi nastupi. Veselim se i vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat – rekao je Žagar.


Hrvatska natjecanje otvara susretom protiv Norveške, 18.studenog u 10.00 sati po našem vremenu. Isti dan u 16.00 sati igra se protiv Španjolske. U subotu 19. studenog čekaju ih još dva nastupa. Najprije će na teren protiv Mađarske u podne i na kraju toga dana igraju s Pakistanom u 17:00 sati. U nedjelju 20. studenog slijede razigravanja za medalje.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.