Hrvatski radio

Radio Zadar

Svjetsko prvenstvo u Salima : Hrvatska ima zlato!

11.05.2017.

18:53

Autor: UP - SJM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Proglašenjem pobjednika danas u Salima završava 53. Svjetsko prvenstvo u ribolovu iz usidrene brodice. Hrvatska je pobjednik u kategoriji juniora i seniora, a u pojedinačnoj konkurenciji seniora zlato ima Marko Sikirić iz ŠRD Zubatac.

Riječanin Ivan Borovac pobjednik je u kategoriji juniora, u javljanju za Radio Zadar kazao je kako je konkurencija bila žestoka iako su bile samo tri ekipe:  Nije bilo lako, danas je puhalo jako jugo, ali uspjeli smo, izborili smo zlato i pojedinačno smo svi među prvih pet, to smo htjeli napraviti. Za ješku smo dobili dagnju i smrznutu ušatu ali najboljom se pokazala dagnja jer se više lovila kvalitetnija riba - fratri, arbuni i orade. 

Peto mjesto osvojila je Zadranka Estera Bajlo : Bilo je teško ali ja sam sve u svemu zadovoljna i našim rezultatom i organizacijom , sve pohvale domaćinima ! 

Organizator prvenstva je Hrvatski savez za sportski ribolov na moru dok je domaćin Športsko ribolovno društvo Kornat iz Sali.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.