Hrvatski radio

Radio Zadar

Švonja nakon čitanje optužice: Nisam kriv

05.03.2018.

14:55

Autor: Filip Buzov

HRT Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

Na Općinskom sudu u Zadru počelo je suđenje Branislavu Švonji, optuženom za za organizirani dolazak birača na zadnje lokalne izbore na području Obrovca. Njima je navodno trebao platiti prijevoz, a oni bi zauzvrat glasovali za određenu političku opciju.

Švonja nakon čitanja optužnice izjasnio se kako nije kriv. A nakon svjedočenja Miodraga Gagića, koji ga izravno tereti kako mu je obećao pokriti putne troškove za autobus s 24-ero putnika, Švonjin branitelj tražio je odbacivanje optužnice kao neosnovane. Suđenje se ipak nastavlja i to ispitivanjem svjedoka 16. travnja.

Priča koja se danas preselila u sudnicu, u javnosti je odjeknula kada su mediji izvjestili o autobusu s tridesetak putnika koji nije htio otići iz Obrovca, jer im onaj koji ih je pozvao na glasovanje nije platio putne troškove.

Za kazneno djelo protiv biračkog prava, odnosno povredu slobode odlučivanja birača za što se Švonja tereti, predviđena je kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.