Hrvatski radio

Radio Zadar

SZGZ Najbolji sportaš je Matej Nevešćanin, a sportašica Ariana Oreč

14.03.2023.

21:57

Autor: HRT Radio Zadar

Sportaš godine Matej Nevešćanin

Sportaš godine Matej Nevešćanin

Foto: Nenad Opačić / ŠC Višnjik

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održana je svečanost povodom dodjele nagrada najboljim sportašicama i sportašima, te drugih priznanja što ih je utemeljila Športska zajednica Grada Zadra. Laureati su izabrani temeljem sportskih postignuća u 2022. godini, kao i temeljem dosadašnjih zasluga u razvoju sporta i doprinosa sportu u cjelini.

Najbolja sportašica je Ariana Oreč iz Taekwondo kluba Zadar, najbolji sportaš Matej Neveščanin iz Kluba za skokove u vodu Zadar 2011, u području sveučilišnoga sporta najbolja je Ana Burazer, najbolja momčad su Šime i Mihovil Fantela iz Jedriličarskoga kluba sv. Krševan, najbolja ekipa su kadetkinje Ženskoga nogometnoga kluba Donat, najbolji trener je Šime Perić (KSV Zadar 2011.), Lucija Mijolović (Plivački klub Zadar) nositeljica je naslova najbolje u području sportašica i sportaša s invaliditetom, a Mihovil Ninčević (Plivački klub Jadera) u istom području nositelj je naslova najboljega sportaša. Također, u tom je segmentu za najbolji klub proglašen Plivački klub Zadar.


Športska zajednica Grada Zadra utemeljila je i Trofej za darovite i perspektivne sportašice i sportaše. Dobitnici su Bruna Huljev (KSV Zadar), Jana Bujan (AK Fortius), Rita Herceg (PK Zadar), Lea Kapular (GK Salto), Greta Gašparović (GK Salto), Ria Longin (KSV Arno), te Marko Huljev (KSV Zadar), Grgo Dominik Anzulović (AK Fortius), Luka Srbić (BK Zadar), Nicolas Gojković (BK Zadar), Petar Krešimir Knežević (BK sv. Donat), Niko Neveščanin (GK Salto), Tomislav Pavić (GK Salto) i Roko Strika (HK Zadar).


Posebna priznanja ŠZGZ-e za doprinos razvoju i promicanju sporta u Zadru dobili su dr Marko Prenđa (sportska medicina i drugo), Siniša Krajač (HOO), Luka Modrić, Dominik Livaković, Martin Erlić i Joško Gvardiol (hrvatska nogometna reprezentacija).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.