Hrvatski radio

Radio Zadar

SZŽ: Mikulandra (SDP) - Što je sa sanacijom Crnog brda, zašto je nakon ulaganja u obalni pojas poplavljen centar Sukošana?

29.11.2022.

12:35

Autor: fb

Skupština Zadarske županije

Skupština Zadarske županije

Foto: Božidar Kolega / Radio Zadar

Zašto se i nakon 12 godina čeka na sanaciju Crnog brda u Biljanima donjim - upitala je na Aktualnom satu županijske skupštine SDP-ova vijećnica Helena Mikulandra . 


Na taj je slučaj upozorila i Europska komisija , ustvrdila je vijećnica, koja se osvrnula i na nedavni slučaj poplavljenog centra Sukošana zbog naglog rasta razine mora. 250 milijuna kuna europskih sredstava uloženo je u obnovu obalnog pojasa u našoj županiji, među njima je i Sukošan, . Zašto sada imamo ovakve slučajeve da nam preko novouređene obale plavi more upitala je župana Božidara Longina.

Župan Božidar Longin

Preko 20 dokumenata smo poslali u minstarstvo, ali evo sad ćemo vidjeti što ćemo ponovo napraviti, odgovorio je Longin o "brdu" odložene troske iz šibenske Tvornice elektroda i ferolegur koje tamo već godinama onečišćuje okoliš i prijati zdravlju.Longin je priznao da ne zna zašto se to dogodilo u Sukošanu kada je plimni val poplavio centar mjesta. Projektna dokumentacija je rađena sukladno struci i ne mogu reći zašto je to tako.Istovremeno isti projektanti radili su prejekt i za Drage i vidimo pohvale za zaštitu od plimnog vala i za općenito kvalitetu radova za sve ostalo. MI ne možemo drugo nego uputiti upit općini Sukošan i zatražit ćemo očitovanje ovdje od Lučke uprave, dostaviti vam dokumentaciju pa ćemo onda znati malo više o tome.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.