Hrvatski radio

Radio Zadar

T. Ivčiću i M. Mikecinu županijske nagrade za životno djelo

05.04.2018.

14:59

Autor: Maja Savić

Zeljko Mrsic/PIXSELL, ilustracija

Zeljko Mrsic/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

Županijska skupština odlučila je nagrade za životno djelo posthumno dodijeliti Tomislavu Ivčiću i dr. Martinu Mikecinu. Među desetero dobitnika godišnje nagrade je i slavni Realov veznjak Luka Modrić. No skupština nije jednoglasno podržala hrvatskog reprezentativca.

Glazbeniku Tomislav Ivčić nagradu za životno djelo dodijeljena je iz područja kulture i umjetnosti, a dr. Martinu Mikecinu iz područja humanitarnog i zdravstvenog djelovanja. Iako se očekivalo da će svi prijedlozi za deset godišnjih nagrada proći bez rasprave, zapelo je na imenu Luke Modrića. Reagirao je oporbeni vijećnik AM-a Marko Pupić Bakrač. Uvažavajući činjenicu da je uz Krešimira Čosića najveći zadarski sportaš u svijetu, vijećnik je rekao kako misli da u ovom trenutku dok se vodi sudski proces nagrada bi bila medveđa usluga Luki ModrićuNaravno, nagrada za Realovog veznjaka je izglasana, a dodjela je predviđena za svečanu sjednicu Županijske skupštine povodom Dana županije.

Evo tko su još dobitnici godišnjih nagrada: 

. 93. zrakoplovna baza Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, područje zaštite i spašavanja i humanitarnog rada
. Željko Baradić, iz područja gospodarstva i zaštite okoliša
. Radoslav Bobanović, iz istog područja
. Matea Čerina, iz područja športa, a uz nju i Borut Gatara te malonogomentni klub Futsal Super Chicks
. Dragan Troskot, područje zaštite i spašavanja i humanitarnog rada
. Vatrogasna zajednica Zadarske županije, područje zaštite i spašavanja
. Zavičajni klub „JANKO MITROVIĆ" Zelengrad, područje kulture.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.