Hrvatski radio

Radio Zadar

Taksisti traže uvođenje reda

22.04.2015.

12:20

Autor: V. Šetka - B. Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedna dozvola – jedan taksi obrt – zahtjev je zadarskih samostalnih taksista kako bi se uveo red u taksi djelatnost.

Kako je danas iznio njihov sindikalni povjerenik Predrag Šimunov velike taksi tvrtke imaju više dozvola nego prijavljenih vozača što samostalne taksiste stavlja u neravnopravan položaj. 

Veliki dio tih radnika koji rade kod taksi poslodavaca nije uopće prijavljen na mirovinsko i zdravstveno. Ne znamo koji je to interes Grada Zadra da ima 110 dozvola, a od toga ima možda 50 radnika prijavljenih, a ovih drugih 60 uopće nisu prijavljeni.  kazao je Šimunov. 

Po sadašnjoj listi čekanja, pojedini taksisti, pojedine taksi grupacije, imaju mogućnost dobiti prevelik broj dozvola. Onda s tim dozvolama manipuliraju. To znači da ih ili preprodaju, na taj način onemogućuju rad samostalnim taksistima – istaknuo je pravni zastupnik SSSH Vedran Uranija.  

 

A, gradski pročelnik Ivica Katić na predzadnjoj sjednici Gradskoga vijeća najavio je vrlo skoro novu Odluku o taksi prijevozu, usklađenu s postojećim zakonom:

           Što se tiče broja dozvola imamo ih trenutačno izdanih 110, toliko ih je u biti i definirano našom odlukom, a na listi čekanja je još 61 zahtjev.  Hoćemo li novom odlukom definirati manji ili veći broj vidjet ćete u materijalima za sljedeću sjednicu, uz sugestije svih nadležnih komora pa ćemo i o tome odlučivati, kazao je Katić prošli petak.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.