Hrvatski radio

Radio Zadar

Taksisti zbog kojih zadarski turizam ima osmjeh

31.01.2017.

13:10

Autor: Žana Ljuština

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Trećeg veljače u Zagrebu će biti održana svečana dodjela nagrada "Ponos Hrvatske". Dobit će je dvadesetčetvero hrabrih i požrtvovnih ljudi, humanitaraca, volontera. Među njima su zadarski taksisti koji su ovoga ljeta pomogli engleskom turistu Leonu Mitchellu

Taksisti iz zadarske Zračne luke, Leonu iz Londona vratili su osmijeh na lice ovoga ljeta. Nakon što je opljačkan mladi Britanac nije imao kuda, ostao je bez novaca, samo s putovnicom i avionskom kartom. Mogao je jedino do sljedeća leta svih 8 dana provesti u zadarskoj Zračnoj luci. Mladi taksisti to nisu dopustili. Prikupili su novac, rezervirali mu hostel i omogućili mu da usprkos nedaćama koje su ga snašle svoj odmor ipak provede gotovo onako kako je zamislio. 

Dečki su osvjetlali obraz zadarskog i hrvatskog turizma. I stekli prijatelja za cijeli život, a ovaj tridesetogodišnji perač aviona, sve ih je pozvao k sebi u London. 

Pogledajte priču o zadarskim taksistima, Ponosu Hrvatske!!

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.