Hrvatski radio

Radio Zadar

Tankerkomerc "izgubio" marinu Zadar?!

27.01.2015.

09:06

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tankerkomerc mora državi vratiti Marinu Zadar, inače najatraktivniju nautičku luku u samom središtu Zadra, presudio je Trgovački sud u predmetu Republika Hrvatska protiv tvrtke Tankerkomerc d.d. radi predaje pomorskog dobra. Iz Tankerkomerca najavljuju žalbu.

Kako piše u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva "Sud je utvrdio da je pomorsko dobro, opće dobro od interesa za Republiku Hrvatsku, da ima njenu osobitu zaštitu i da o njemu temeljem Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama vodi brigu, njime upravlja i odgovara Republika Hrvatska, te da slijedom toga državi pripada i pravo za predaju pomorskog dobra od osobe koja to dobro drži bez valjane pravne osnove". Dio je to nepravomoćne presude koju nije htio komentirati predsjednik Uprave Robert Motušić, ali je rekao da će se Tankerkomerc žaliti na ovu presudu. Tvrtka je trenutačno u teškoj situaciji, predstečajna nagodba je prekinuta, tvrtka blokirana, a radnici nisu primili dvije plaće.

Dok se ne riješe spor oko Marine Zadar nije smelo doći do natječaja za koncesiju, a kamoli da se otvaraju ponude, ističe Motušić. Inače, Porezna uprava Zadar, blokirala je Tankerkomerc zbog potraživanja od 52 milijuna kuna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.