Hrvatski radio

Radio Zadar

Tankerkomerc mora vratiti Marinu Zadar državi?

22.10.2020.

15:15

Autor: HRT Radio Zadar

Dino Stanin/PIXSELL, arhivska fotografija

Dino Stanin/PIXSELL, arhivska fotografija

Foto: - / -

Odlukom Trgovačkog suda tvrtka Tankerkomerc dužna je vratiti Marinu Zadar državi i predati Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, objavio je tjednik Nacional. Iz Ministarstva su nam poslali priopćenje u kojem stoji da Tankerkomerc dužan "napustiti pomorsko dobro, odnosno lučko područje".

Priopćenje Ministarstva prenosimo u cijelosti:

Presuda je donesena u korist Republike Hrvatske te je društvo dužno napustiti pomorsko dobro, odnosno lučko područje. Postupak predaje luke u posjed, kao i pitanje naknade štete zbog stjecanja bez osnove te pitanje rješavanja sporova s trgovačkim društvom Tankerkomerc d.d., u nadležnosti je Državnog odvjetništva budući da isto zastupa Republiku Hrvatsku u ovom predmetu, stoga predlažemo da se za navedeno obratitite njima.

Postupak pokrenut Obaviješću o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja luke posebne namjene – luke nautičkog turizma – Marina Zadar i u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra na dijelu k.o. Zadar do sada nije završen, prvenstveno iz razloga što predmet natječaja nije slobodan od osoba i stvari te je nakon raspisa javnog prikupljanja ponuda pokrenut velik broj sporova s bespravnim korisnikom luke.

Upravo zbog pravne neizvjesnosti i stava Državnog odvjetništva Republike Hrvatske razmatralo se o mogućnosti poništenja natječaja, no odluka o istom do sada nije donesena.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.