Hrvatski radio

Radio Zadar

Tegljač Pollux Aureliju tegli u Split

09.05.2019.

13:26

Autor: HRT

Tegljač Pollux Aureliju tegli u Split

Tegljač Pollux Aureliju tegli u Split

Foto: - / -

Drama kod Kornata - trajektu Aurelia ciparske kompanije koji plovi na redovitoj liniji Ancona - Split jutros je otkazao jedan motor. Na njemu je oko 250 putnika i 50 automobila. Probleme stvaraju i veliki valovi. Nitko nije životno ugrožen, ali spašavanje bi, zbog lošeg vremena, moglo potrajati.

Dva remorkera koja su jutros krenula u spašavanje vraćena su zbog lošeg vremena, a prema posljednjim informacijama iz luke Zadar krenulo je tegljač koji bi za dva sata trebao doći do broda. Na brodu je i grupa Šibenčana koji se vraćaju sa sedmodnevnog boravka na Siciliji. Plutaju već satima bez ikakve informacije kazao je za HRT u telefonskom razgovoru Branko Kronja. Jutros smo primijetili da brod pluta. Plutamo već 5 do 6 sati i nitko nam se nije obratio. U svemu tome dobro je to što nam ništa ne nedostaje. Ljudi su uznemireni, ali panike nema. Valovi brod nose prema Veneciji - kazao je u telefonskom razgovoru za HRT. Otkriva nam i da su u početku stizale različite informacije do putnika, od onoga tko stiže po njih do toga pokušava li se popraviti brod, pa je među putnicima u početku bilo panike, nervoze, zabrinutosti... Sada se, kaže, sve smirilo, znaju da po njih stiže tegljač.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.