Hrvatski radio

Radio Zadar

Teo Petani, KK Sonik Puntamika: "Klub nije u blokadi, radna zajednica je plaćena i uredno se podmiruju redovni troškovi"

18.08.2022.

10:16

Autor: Željko Kapelari

Novo vodstvo KK Puntamika

Novo vodstvo KK Puntamika

Foto: Ž. Kapelari / Radio Zadar

S pripremama za sezonu pod vodstvom novog trenera Jakova Vladovića u Višnjiku su krenuli košarkaši Sonik Puntamike.  

Puntamičani će se ove sezone natjecati u Prvoj ligi nakon što su ispali iz elitnog ranga hrvatske košarke. Turbulentno je bilo u klubu, mnogo je promjena.


- Jakov Vladović će ove sezone biti trener juniorske i seniorske momčadi. S Rokom Jurlinom i Stipom Kulišem su zaključeni sporazumni raskidi ugovora te će isti s radom nastaviti u KK Zadar, a klub im ovim putem želi zahvaliti na proteklom razdoblju u kojem su bili dio kluba, te im želi puno uspjeha na novom radnom mjestu. Također, u KK Zadar bi se od 1. rujna trebao preseliti još jedann naš trener Jakov Borčić - ističe dopredsjednik KK Sonik Puntamika, Teo Petani.


Svoj cijeli rad, sve selekcije kluba iz Jazina preseljene su na Višnjik?


- KK Zadar je izrazio želju da bi oni svoj rad s omladinskim selekcijama nastavili u Jazinama, mi smo u razgovoru s vodstvom Višnjika uspjeli dogovoriti nastavak treniranja i igranja tamo za sve svoje pogone. Hvala Višnjiku i Gradu Zadru što su nam izašli u susret.


Financijsko stanje u klubu?


Klub nije blokiran, radna zajednica je uredno plaćena i redovni troškovi se uredno podmiruju. Sa vjerovnicima iz prošle sezone je stupljeno u kontakt i svi su iskazali razumijevanje trenutne situacije te će isti biti podmireni u roku od otprilike godine dana počevši od mjeseca rujna za što će klub osigurati sredstva od novih sponzorskih ugovora i donacija.


Rezultatski imperativ?


- Ovu godinu mislimo profilirati nekoliko mladih igrača tako da u narednom periodu ne moramo dovoditi igrače sa strane. Borba za ostanak nas očekuje, od toge ne bježimo. Zavisi kakva bude situacija, ovisno o tome ćemo i reagirati. Mi smo u nekoj tranziciji, ali, nemojte zaboraviti da mi imao sve pogone u klubu i to jako uspješne, ne zatvaramo oči, puno djece trenira u našoj školi, gledamo svoje poslove, imamo svoje trenere, ne ulazimo u tuđe priče niti nas zanimaju. To je put koji mislimo da je ispravan i koji će sigurno u konačnici donijeti rezultat - pridodao je još na kraju Petani. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.