Hrvatski radio

Radio Zadar

Tihi prosvjed Jadrolinije - trajekti bez zastoja

09.06.2015.

12:46

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zaposlenici Jadrolinije mirno su prosvjedovali pred upravnom zgradom u Rijeci, a u većim trajektnim lukama dijelili su letke putnicima u kojima objašnjavaju razloge nezadovoljstva. Traže veće plaće, potpisivanje novog kolektivnog ugovora za pomorce i radnike na kopnu.

Iz zadarske luke Gaženica jutros trajekti uplovljavaju i isplovljavaju prema plovidbenom redu, bez ikakvih zastoja. Jadrolinijini djelatnici za naš radio nisu htjeli komentirati istup sindikata pomoraca i njegove zahtjeve, a evo što su nam o prosvjedu kazali neki od putnika koji su čekali na ukrcaj u trajekte:

  Putujem trajektima i mislim da ako se neko bori za svoja prava i treba se boriti.

  Nisam primjetio nikakvo kašnjenje, sve ide u redu, prosvjed podržavam jer dečki su tu preopterećeni, pogotovo na ovim prugama za Iž i Silbu koje idu i u ponoć

 Trajekte koristim često, svaki dan idem s njima. Od prosvjeda nema ništa jer je raja svugdje nezadovoljna, nema od toga ništa, inače sam zadovoljan uslugama Jadrolinije, dečki su dobri.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.