Hrvatski radio

Radio Zadar

Tjedan psihologije u Zadru donosi niz zanimljivih predavanja

19.02.2018.

12:52

Autor: Filip Buzov

HRT Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

U 80 gradova diljem Hrvatske danas počinje 11. Tjedan psihologije kojem je cilj prikazati različite aktivnosti pomoću kojih psiholozi mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete života pojedinca i zajednice. Manifestaciji se redovito priključuje i Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru.

Zanimljiva predavanja najavljena su već za prvi dan. Tako nakon svečanog otvorenja ( 15 h, Svečana dvorana zadarskog Sveučilišta) možete doznati više o "psihološkim aspektima (ne)poštivanja ljudskih prava". Od 18 sati u studenskom klubu Božo Lerotić organizira se još jedno predavanje i to na temu - "Koliko se braća i sestre vole i svađaju u pubertetu ?". 

Tjedan psihologije uz predavanja donosi i stručne radionice, a za javnost se otvaraju i vrata Laboratorija Odjela za psihologiju govori nam, u ime organizatora, profesorica Vera Ćubela Adorić: U utorak i četvrtak svi zainteresirani mogu pogledati kako taj laboratorij funkcionira, mogu i sudjelovati u demonstraciji nekih eksperimentalnih postupaka.

U sklopu manifestacije organizira se i mjerenje raspoloženje građana. Naši nastavnici i studenti će anketirati naše sugrađane na različitim lokacijama po gradu, kao i na našem sveučilištu - kaže nam profesorica Vera Ćubela Adorić.

A kako su raspoloženi naši sugrađani trebali bi doznati krajem ovoga tjedna.

 

Plakat

Plakat

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.