Hrvatski radio

Radio Zadar

Tjedan talijanskog jezika i u Zadru : posvećen Danteu

18.10.2021.

16:33

Autor: RZD

Tjedan talijanskog jezika i u Zadru : posvećen Danteu

Tjedan talijanskog jezika i u Zadru : posvećen Danteu

Foto: - / -

Ovoga tjedna u svijetu se obilježava Tjedan talijanskog jezika. Obilježit će ga i Zajednica Talijana Zadar, a tema ovogodišnjeg Tjedna je život i djelo jednog od najvećih pisaca svih vremena, Dantea Alighierija.

U tijeku je Tjedan talijanskog jezika u svijetu (18.10.-24.10.2021.), koji će se obilježiti i proslaviti u prostorijama Zajednice Talijana Zadar, ulica Borelli 8, 23 000 Zadar. Ovogodišnja odnosi se na cijenjenog Dantea Alighierija pa su i predavanja i recitacije usmjerene ka tomu da njegov život i djela na zabavan i neformalan način što više približimo studentima, mladima i svima onima koji se tako osjećaju - poručuju iz Zajednice Talijana Zadar.

Organizaciju i realizaciju događaja su preuzeli studenti Odjela za talijanistiku Sveučilišta u Zadru: Lucija Dundović, Bruna Grubišić, Lucija Šare, Karla Mikšić i Roko Stanić. Više detalja o programu na stranicama Zajednice Talijana Zadar. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.