Hrvatski radio

Radio Zadar

Tko bi trebao naslijediti Zvonka Šupu?

29.01.2016.

14:54

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tko će biti novi direktor Turističke zajednice Grada Zadra trebali bi saznati vrlo brzo. Završio je, naime, jednomjesečni rok u kojemu su se primale kandidature za čelnu osobu zadarskoga turizma. Navodno se prijavilo sedam osoba.

Dugogodišnji direktor zadarske Turističke zajednice Zvonko Šupe, koji je prije godinu - dvije stekao sve uvjete za mirovinu, uskoro bi trebao napustiti poziciju prvog čovjeka gradskoga turizma. Za njegova mandata nije završena strategija razvoja turizma, koja je još u izradi, a turistički djelatnici njemu, ali i turističkom vijeću, najčešće predbacuju kako se Zadru turizam događao umjesto da je bio osmišljen. Nerijetko su se mogle čuti i kritike o pizza-cut turizmu. Ono čime se turistička zajednica u njegovu mandatu najviše mogla pohvaliti bili su koncerti velikih međunarodnih zvijezda, te sportska događanja koja su pokrenuli neki gradski entuzijasti, uz svesrdnu potporu grada Zadra.

Zadnjih mjeseci, otkako je gradonačelnik bio najavio raspisivanje javnog natječaja za šefa turističke zajednice, u javnosti se sve glasnije počelo govoriti kakav bi trebao biti Šupin nasljednik. U svakom slučaju, ta bi osoba trebala imati veliko znanje i energiju, te tim koji će osmisliti image destinacije. U tom smislu značajan bi bio i njezin input gradskoj turističkoj strategiji. Možda malo prezahtijevno, no ako se samo površno pogleda naći se se nekoliko zadarskih turističkih djelatnika, ali i kreativaca, koji bi znali i mogli dati jedan novi pečat zadarskom turizmu. Takvih ljudi sigurno ima - no pitanje je jesu li ti među onih sedmoro koji bi htjeli stolovati u obnovljenoj palači Cedulin. I na kraju krajeva, ako i jesu - hoće li biti prepoznati od onih koji budu birali.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.