Hrvatski radio

Radio Zadar

Tko će nadzirati nove mjere i što s lažnim Covid-potvrdama?

26.07.2021.

11:22

Autor: SJM

foto: Zadarska županija

foto: Zadarska županija

Foto: - / -

Od danas na cijeloj obali vrijede strože epidemiološke mjere. Uglavnom se odnose na okupljanja većeg broja ljudi. Tko će ih nadzirati i kako će se provoditi pojašnjava načelnik županijskog Stožera Civilne zaštite Šime Vicković:

Na koji način će se mjere nadzirati ?

Provedbu mjera nadgledaju  ravnateljstvo Civilne zaštite, državni  inspektorat, stožeri CZ gradova i općina i djelatnici Policijske uprave.   Naša županija je dosta velika: od Draga pa do Kolana, Vira do Gračaca. Ljudi je malo ali mi ćemo se potruditi da u što većem broju radimo nadzore i apeliramo na žitelje Zadarske županije da se svi pridržavamo mjera jer nam je svima u interesu da se sezona produži - komentirao je Vicković za naš program.

Što s lažnim Covid putovnicama koje su se pojavile?

Zna se tko to nadzire, to je kazneno djelo i svatko  tko bude uhvaćen s njima će i odgovarati za to – odgovorio je načelnik stožera dodajući kako se prema informacijama kojima on raspolaže to još nije dogodilo.  

Dok su neki organizatori događaja spremni za nove mjere, zadarski ugostitelji poručuju kako su već umorni od prilagodbi . Šime Perović iz organizacije festivala elektroničke glazbe Zadar Sunset koji bi se u petak i subotu trebao održati na Pozdravu suncu, te predsjednik zadarskog Ceha ugostitelja Robert Kovačević: 

Vicković o nadzoru novih mjera

Perić i Kovačević

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.