Hrvatski radio

Radio Zadar

Tko će platiti prekovremene!?

11.11.2013.

13:22

Autor: nb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što je zadarska Podružnica SSSH tražila tumačenje Kolektivnog ugovora, ministar zdravlja Ranko Ostojić izrijekom je naložio zadarskom Domu zdravlja da se plati prekovremeni rad vozačima i medicinskim sestrama i tehničarima zadarskoga Doma zdravlja.

Sindikati najavljuju tužbu, a ravnateljica Renata Bek da će tražiti dodatno pojašnjenje. Ako se radnicima ne plati prekovremeni rad, aktivirat ćemo sudsku tužbu u kojoj ćemo potraživati plaće za prekovremeni rad zajedno s kamatama – rekao je pravni sindikalni zastupnik Vedran Uranija dodajući da je na potezu ravnateljica Renata Bek s kojom ipak očekuje dogovor.

      "Na potezu je ravnateljica Dr. Renata Bek" – rekao je pravnik SSSH Vedran Uranija, dodajući kako dug u zadnje tri godine za 30-ak radnika iznosi oko 3 milijuna kuna.

 Ravnateljica Bek tražit će dodatno pojašnjenje od ministarstva, no kako ističe, prekovremeni rad i dnevnice mogu se isplaćivati tek nakon 16-tog sata rada.

     "Zatražit ću dodatno pojašnjenje od ministarstva, ovog odgovora kojeg su dali sindikatu, a ako je tumačenje ovakvo kakvo je dala zajednička komisija za tumačenje kolektivnog ugovora onda ćemo morati u sudski spor" – rekla je ravnateljica Bek. Ako radnici i sindikati budu išli tužbom istaknula je da Dom zdravlja dobro posluje te da ako tužba i bude negativna to neće imati većih posljedica na poslovanje Doma zdravlja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.