Hrvatski radio

Radio Zadar

08:26 / 03.03.2020.

Autor: Radio Zadar

Tko je ispustio zagađene otpadne vode u sustav?

Tko je ispustio zagađene otpadne vode u sustav?

Tko je ispustio zagađene otpadne vode u sustav?

Foto: - / -

Iz zadarske Odvodnje izvijestili su da je tijekom noći došlo do ispuštanja izuzetno opterećenih i zagađenih otpadnih voda vrlo neugodnog mirisa u sustav javne odvodnje, što je rezultiralo poremećajem u radu Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i pojavu izuzetno neugodnih mirisa.

Slučaj su odmah prijavili Vodopravnoj inspekciji, a Odvodnja d.o.o. uzima uzorke iz raznih pristupnih cjevovoda, te obavlja ispitivanja u vlastitom laboratoriju. Ovim putem apeliraju na građane da svako neovlašteno ispuštanje u javni sustav odvodnje prijave Centru 112.

Netko vrlo neodgovoran je kroz noć li možda dan prije ispustio nešto neadekvatno u javni sustav Odvodnje. Prijavili smo to i državnoj inspekciji i centru 112 što automatski znači da to zna i policija. Ne znamo podrijetlo te tekućine , naš laboratorij obavlja od jutros ispitivanja, za sad samo znamo da je riječ o visoko zagađenim vodama  - kazao je za naš program jutros direktor Odvodnje Grgo Peronja: 

Peronja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.