Hrvatski radio

Radio Zadar

Tko je najvojnik?

10.05.2019.

10:03

Autor: HRT Radio Zadar

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

U Udbini se održava natjecanje "Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2019". Natjecatelji savladavaju 40 kilometara staze koja prolazi područjem vojarne „Josip Jović“ i Krbavskim poljem, a završava ispred crkve u Udbini.

Na natjecanju sudjeluje ukupno 146 natjecatelja (pripadnici Hrvatske vojske i pripadnici  MUP-a RH te pripadnici stranih oružanih snaga i NATO zapovjedništva), koji moraju savladati stazu duljine 40 kilometara koja prolazi područjem vojarne „Josip Jović“ i Krbavskim poljem, a završava na Mjesnom trgu u Udbini.

Krećući se stazom, natjecatelji na sebi nose obveznu opremu i naoružanje ukupne težine 17 kilograma i pritom svladavaju dvanaest vojničkih zadaća (disciplina) raspoređenih na dvanaest radnih točaka. Najspremniji pripadnik je onaj koji prvi prođe zadanu stazu, ispuni sve zadaće na radnim točkama i u najkraćem vremenu stigne na cilj natjecanja.

U okviru programa održat će se i mini natjecanje za djecu, posjetitelji će moći vidjeti vojno-akrobatsku vježbu Počasno-zaštitne bojne Hrvatske vojske i razgledati taktičko-tehnički zbor naoružanja, tehnike i opreme Oružanih snaga RH.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.