Hrvatski radio

Radio Zadar

Tko je od MINT-a dobio novac za bazen?

17.06.2015.

11:20

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministarstvo turizma danas je objavilo rezultate dijela programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ o dodjeli sredstava za sufinanciranje bazena za privatne iznajmljivače. Među njima je i dvadesetak iznajmljivača sa zadarskoga područja. Ante DIjan iz Sukošana, Klara Živković,Renato Peša, Ante Mičić i Ljiljana Brzoja iz Zadra, Jelena Ivin, Slavko Mikulić, Ivica Banić i Mijat Vidaković iz Biograda, Nada Šarić iz Privlake, Radojka Jović iz Ražanca, Mario Viduka iz Pridrage, Željko Filipović iz Petrčana, Mladen Utković iz Vrsi,Lovro Maržić i Ivan Vrban s Paga, Slavo Stojanov Pakoštane te Mate Modrić iz Obrovca.

Tako će Hrvatska u sljedećoj sezoni biti bogatija za još 165 bazena, čiju će izgradnju i opremanje sufinancirati Ministarstvo turizma. U skladu s programom Hrvatska 365, čiji je cilj produljenje sezone, Ministarstvo turizma i na ovaj način pomaže privatnim iznajmljivačima da produlje turističku sezonu u svojim objektima. Ako znamo da je razdoblje popunjenosti objekata s bazenom 30% duža, nego onih bez bazena, možemo govoriti da je riječ o vrlo konkretnoj potpori privatnim iznajmljivačima. Vjerujemo da će do 2020 godine biti izgrađeno i više od tisuću bazena, čime će Hrvatska postati konkurentnija i kvalitetnija turistička destinacija , naglasio je ministar turizma Darko Lorencin.

Programom „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ po prvi je puta omogućeno sufinanciranje izgradnje bazena u domaćinstvima (iznajmljivači u privatnom smještaju). Ukupno je do sada ( u 2013. i 2014. godini) sufinancirana izgradnja 238 bazena. 

Ove godine kroz ovu mjeru izgradit će se još 165 bazena, za koje je Ministarstvo turizma izdvojilo 6 milijuna i 600 tisuća kuna (40 tisuća po bazenu). Na natječaj je stiglo 268 prijava. Rezultati odluke o dodjeli sredstava za sufinanciranje bazena za privatne iznajmljivače objavljeni su na mrežnim stranicama Ministarstva turizma u rubrici „Potpore i krediti“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.