Hrvatski radio

Radio Zadar

Tko krade imovinu pokojnika u Općoj bolnici Zadar? Župan najavio razgovor s ravnateljem

05.04.2022.

14:30

Autor: Filip Matijević

Opća bolnica Zadar

Opća bolnica Zadar

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Na Aktualnom satu Skupštine Zadarske županije dominantna je tema bilo stanje u zdravstvu. Tko u zadarskoj bolnici krade imovinu pokojnika, a kako se odnose prema pacijentima u biogradskoj bolnici, samo su neka od pitanja na koja je odgovarao zadarski župan. Uobičajeno, bio je tu i niz komunalnih pitanja.

U ožujku je podignuta kaznena prijava zbog krađe imovine pokojnika u Općoj bolnici Zadar, istaknuo je Marko Pupić Bakrač iz Akcije mladih: 

U ruci držim kaznenu prijavu zbog krađe stvari od pokojnika. Radi se o skupocjenoj jakni i lijekovima. Krađa se dogodila u ožujku, a počinitelj je za sada nepoznat jer se u tom neredu u bolnici ne zna tko je odgovoran za čuvanje stvari pacijenata

Marko Pupić Bakrač, Akcija mladih

Župan Božidar Longin istaknuo je da se svakako radi o činu koji se mora prijaviti, a da će on o tome razgovarati s ravnateljem bolnice dr. Željkom Čulinom. Upitat će ga i o tvrdnjama SDP-ovca Jure Zubčića da liječnici, koji rade i u bolnici i privatno, zloupotrebljavaju svoj položaj: 

Koriste svoj položaj kako bi pacijente koji su u njihovim privatnim klinikama gurali u bolnici preko veze, preko liste čekanja. Hoće li ravnatelj Čulina razmisliti o uskraćivanju dopusnica nekim liječnicima?

Jure Zubčić, SDP

Negativno iskustvo iz biogradske bolnice podijelio je s prisutnima Ante Rubeša iz Akcije mladih: 

Ovo je dekubitus mog oca. Dobio ga je u biogradskoj bolnici nakon samo devet dana! Otišao je polupokretan, vratio se nepokretan.

Ante Rubeša, Akcija mladih

Župan Longin izrazio je žaljenje uz odgovor da će razgovarati i s ravnateljem biogradske bolnice.


Mostov Ivan Matić požalio se na problem odvodnje u mjestu Bibinje, a odgovoreno mu je da će pražnjenje septičkih jama u prirodu biti riješeno projektom aglomeracije koji je u tijeku. U tijeku je i izgradnja dječjih igrališta diljem županije, odgovorio je župan Longin na upit Davora Lončara iz HDZ-a: 

Mi smo rekli da ćemo u ovom mandatu napraviti 40 dječjih igrališta. Imamo u planu u 2022. napraviti ih deset. Osigurali smo 700.000 kuna, otvorili smo natječaj, a pravo prijave imaju sve jedinice lokalne samouprave.

Božidar Longin, zadarski župan

Pohvaljeni su posljednji događaji kojima se promovira vinarstvo u Zadarskoj županiji te je ocijenjeno da je to pravac kojim se treba razvijati turizam kako bi zadarska regija postalo prepoznatljivo enogastro odredište.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.