Hrvatski radio

Radio Zadar

Tko odlučuje o prelasku na online nastavu

04.12.2020.

15:24

Autor: hina/hrt zadar

Filip Brala/PIXSELL( ilustracija)

Filip Brala/PIXSELL( ilustracija)

Foto: - / -

Ministarstvo znanosti i obrazovanja ne izdaje suglasnost za prelazak srednjih škola na online nastavu, nego samo zaprima obavijest o tome, a preduvjet za takvu odluku je procjena ravnatelja, osnivača i lokalnih stožera, poručuju u petak iz Ministarstva.

"Prije svega želimo naglasiti da se od početka školske godine srednje škole zatvaraju i prelaze na online nastavu i to upravo temeljem zahtjeva epidemiologa, a u suradnji s ravnateljima, osnivačima i lokalnim stožerima", odgovorio je glavni savjetnik ministra znanosti i obrazovanja Božo Pavičin na upit Hine o mogućnosti prelaska svih hrvatskih srednjih škola na online nastavu.

Sve srednje škole, dodao je, zatvorene su u pet županija, a na razini cijele Hrvatske zatvoreno je 117 srednjih škola od 400 ukupno (gotovo 30 posto) te učenici imaju nastavu na daljinu, a prema najavama iz još nekih županija u idućim tjednima taj će se broj dodatno povećati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.