Hrvatski radio

Radio Zadar

Tko se ujutro nije najeo ribe s gradela, neka dođe na večernje kaljske brudete

20.05.2022.

16:45

Autor: HRT Radio Zadar/TZ Zadar

6. Tuna, Sushi & Wine Festival

6. Tuna, Sushi & Wine Festival

Foto: Fabio Šimićev / TZ Grada Zadra

Jutarnji program petog dana Tuna, Sushi & Wine Festivala kojeg po šesti put organizira Turistička zajednica grada Zadra s nizom partnera, obilježila je prava fešta od ribe s gradela. 

S dva velika roštilja i skupinom mladih roštiljara, učenika zadarske Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole i Srednje škole Biograd, „upravljao“ je profesor kuharstva u Biogradu, Marin Banović. 


Tunu i filete „Cromarisovih“ brancina s gradela kuharski su timovi servirali sa salatom od mlade kapule i krumpira, cherry rajčicama i začinskim biljem ili s rikolom i dressingom od jogurta.


Bilo je saura od srdela chefa Roberta Pinta, a porcije od 25 kuna su bile tako bogate pa su i oni najgladniji s Trga Petra Zoranića, na kojem je i u petak bila otvorena Gastro pijaca, odlazili zadovoljni. 


Organizator će tek na kraju zbrojiti zaradu koja je namijenjena opremanju kuharskog kabineta Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole te Odjelu onkologije zadarske Opće bolnice. 


Izvjesno je, s obzirom na stotine posjetitelja koji su i jutros došli na Festival po svoj obrok zdrave spize iz mora, da će zarada biti znatno veća nego su organizatori očekivali. 


Naime, ovogodišnja organizacija Festivala kasnila je zbog korona krize, a direktor TZ grada Zadra, Mario Paleka je još na početku objasnio da će program biti reduciran, skromniji nego je bio na prvih pet Festivala, ali je i u tako smanjenom formatu, Tuna, Sushi & Wine Festival, vidljivo je već sad, i ove godine uspio.


I nije još gotovo. U petak navečer slijedi prvi od dva večernja programa Festivala. Sve počinje u 19 sati, od 21 sat nastupa Đani Stipaničev, DJ će biti Davor Valčić, a prava ekipa dolazi iz Kali – Udruga Kualjske ribarske noći kuhat će velike brudete za sve koji dođu na Zoranićev trg.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.