Hrvatski radio

Radio Zadar

Tko su nagrađeni zadarski policajci?

09.10.2018.

13:20

Autor:

Tko su nagrađeni zadarski policajci?

Tko su nagrađeni zadarski policajci?

Foto: - / -

Župan Božidar Longin danas je primio policijske službenike dobitnike Zahvalnica te pojedinačne godišnje nagrade MUP-a. Više puta je ponovio kako je za turističku regiju poput zadarske sigurnost iznimno važan čimbenik, zahvalivši policiji na još jednoj sigurnoj turističkoj sezoni.

Pojedinačnu godišnju nagradu dobio je Ivan Ukalović iz Druge policijske postaje Zadar, za iznimnu hrabrost, požrtvovnost, odlučnost i ustrajnost u hvatanju dvojice razbojnika koji su ovoga ljeta opljačkali bankomat u Novigradu. Novinarima je ispričao kako mu je to pošlo za rukom. Ta noć mi je malo podigla adrenalin,u meni probudilajoš jednog policajca, zbog čega nisam išao u svoj krevet, nego sam odlučio proći još jedan mali dio terena, za koji sam pretpostavio da bi se te osobe mogle nalaziti. Kada sam naišao na njih, odmah sam pozvao pojačanje. Međutim, dok su oni stigli, jednoga sam uspio zadržati, a drugi se udaljio. Nakon što su dečki došli, krenuli su u potragu na terenu kojim je krenuo i uspješno su ga uhvatili, ispričao nam je nagrađeni policajac. 

 


Na primanju u Županiji bili su i njegovi kolege, ovogodišnji dobitnice Zahvalnice MUP-a - Bore Mršić, Željko Pilipović, Tomislav Škara, Marin Jadreško, Ivica Dučić, Šime Kokić, Robert Vatavuk, Josip Brkljačić , Hrvoje Zanki, Joso Bubnjar i Ante Čirjak. Riječ je o dugogodišnjim kriminalistima PU Zadarske, istaknuo je načelnik Anton Dražina. Policija, dakle, skrbi da cijeli ovaj prostor Zadarske županije bude siguran, da bude stanje sigurnosti na jednoj iznimnoj razini i ubuduće ćemo se truditi da to bude još i bolje, rekao je Dražina.

A sigurnost je iznimno važna i teško ju je održati na visokoj razini posebno tijekom turističke sezone, kada broj ljudi naraste višestruko. Turizam je nama osnovna grana gospodarstva, turizam je kao domino, za sobom vuče puno drugih stvari. Bez vas koji ste u tom lancu gotovo pa najjača karika ne bi bilo ni turizma. Jer brend našega turizma danas je sigurnost. Tamo gdje nije sigurno,nitko neće doći, istaknuo je župan Božidar Longin. 

A stanju sigurnosti pridonijela je i činjenica da je sjedište Stožera za provedbu sigurne turističke sezone bilo upravo u Zadru. Danas je još jednom spomenuto preseljenje policije i županije u Ulicu Stjepana Radića, te objedinjavanje svih pomorskih službi u novoj luci u Gaženici.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.