Hrvatski radio

Radio Zadar

Tko su šampioni ruralnog turizma Zadarske županije?

29.01.2020.

07:06

Autor: HRT Radio zadar

Foto: PR/ Suncokret ruralnog turizma

Foto: PR/ Suncokret ruralnog turizma

Foto: - / -

Prosječna potrošnja gosta na kontinentu je 119 eura, dok je na obali 94 eura po danu - istaknuo je ministar Cappelli na svečanoj dodjeli nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, održanoj u zagrebačkom hotelu Academia.

Više od 150 nominiranih u sedam kategorija, četrdesetak nagrada, veliki Zlatni Suncokret, prezentacija vrhunskih proizvoda – predstavljen veliki turistički potencijal ruralnog prostora - priopćeno je :

Šampion sedmog Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske za 2019. je Roxanich Wine & Heritage Hotel iz Motovuna. Dobitnik je Zlatnog suncokreta, koji se drugu godinu dodjeljuje u najvećoj akciji u ruralnom turizmu kojom se promoviraju tradicijski sadržaji, povezuju najznačajniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti, čuva se izvornost i stvaraju novi proizvodi.

 Uz šampionsku titulu dodijeljene su Zlatne, Srebrne i Brončane povelje i Posebna priznanja u sedam kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam te Zaštićene i marketinške oznake. Evo dobitnika s područja Zadarske županije: 

Kategorija „Turistička seljačka obiteljska gospodarstva“

Srebrna povelja
OPG Zvonimir Oliverić - Konoba Figurica
Kolan, Zadarska županija

Kategorija „Poduzetnici u ruralnom turizmu“

Srebrna povelja
Gospodarstvo Roca
Stankovci, Zadarska županija

Kategorija „Ruralno-turističke manifestacije
Zlatna povelja
Zrmanja Adventure Festival - River Rafting Centar d.o.o.
Obrovac, Zadarska županija

Kategorija „Ruralno turistički projekti

Zlatna povelja Vrata Velebita

Starigrad, Tribanj, Zadarska županija

Kategorija „Zaštićene i marketinške oznake“

Srebrna povelja
MIH Sirana Kolan
Kolan, Zadarska županija

Brončana povelja

Željko Jerolimov – Instrumenti za pisanje i nakit od maslinovog drva

Preko, Ugljan, Zadarska županija

Na natječaj Suncokret ruralnog turizma do ljeta je pristiglo 150 prijava iz gotovo svih dijelova Hrvatske, a o najboljima svake godine odlučuje komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu - navodi se u priopćenju. Nagrade dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo".

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.