Hrvatski radio

Radio Zadar

09:16 / 27.10.2015.

Autor: S. Dražić

Tko traži radnika, a tko poslodavca ?

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mnoge je danas u potrazi za poslom put odveo u zadarski Arsenal gdje je održan Sajam poslova. Osmu godinu zaredom Zavod za zapošljavanje izravno spaja poslodavace s nezaposlenima, ali i s drugima na tržištu rada. Ovogodišnji Sajam okupio je 70 izlagača


S kakvim očekivanjim su došli na Sajam poslova pitali smo neke od posjetitelja:

   Došla sam u nadi da ću naći posao ili barem da ću imati nekakav razgovor s poslodavcem jer nas nikada nitko ne zove na razgovore. Koliko god da se pošalje tih životopisa i molbi jednostavno se nitko ne javlja niti odbijenicom, a kamoli išta drugo. Uglavnom zanima me trgovina jer tu imam najviše iskustava nakon 20 godina rada.

  A kako je turistička sezona završena, mnogi sezonci ponovo ostaju bez posla. A upravo na Sajmu poslova turističke tvrtke već traže potencijalne sezonce za iduću godinu :

 Mi smo iz Turisthotela. Velika smo tvrtka i svake sezone tražimo oko 600 ljudi. To je velik broj i u interesu nam je da  se što prije predstavimo. Tako imamo veći broj kandidata, pa ćemo naći i što kvalitetnije ljude,  jer u turizmu ljudi su sve.

  Osim predstavnika raznih zadarskih tvrtki među izlagačima su bile i srednje strukovne škole koje su željele predstaviti svoje programe i privući buduće srednjoškolce, pa su se tako, uz ostale, predstavile Pomorska škola, Medicinska ili primjerice Obrtnička čije su učenice nudile besplatno uljepšavanje.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.