Hrvatski radio

Radio Zadar

Tkon, Neviđane, Petrčane - radovi u lukama

31.08.2016.

13:10

Autor: Žana Morović Rudić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Po završetku turističke sezone nastavljaju se radovi na lučkoj infrastrukturi. Najveći projekt je onaj u Tkonu na Pašmanu - prva i druga faza uređenja tamošnje trajektne luke bit završena do kraja ove godine.

Izjavio je to za Radio Zadar ravnatelj županijske Lučke uprave Davor Škibola 

Tkon nam je bitan zbog razvoja cijelog otoka Pašmana, prometa putnika i turističke sezone. Nadam se da će ovaj novi infrastrukturni objekt koji ćemo završiti do kraja godine, dakle prvu i drugu fazu, a onda ćemo raspisati natječaj za treću fazu uređenja trajektne luke, pomoći u razvoju tog otoka. Za Neviđane je također raspisan natječaj za obnovu tamošnjega gata koji se urušio. Moram reći da je u ovoj godini ministarstvo prometa i veza Lučku upravu Zadarske županije pomoglo s pet milijuna kuna. Tri za Tkon, dva milijuna kuna za Petrčane a što se tiče Neviđana od Ministarstva regionalnog razvoja dobili smo milijun kuna, a općina će financirati obnovu gata s 500 000 kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.