Hrvatski radio

Radio Zadar

Tomislav Mihael Buljan raskinuo ugovor: Gunjević: "Ne isključujem mogućnost novih pregovora"

30.06.2022.

10:48

Autor: Željko Kapelari

Tomislav Buljan

Tomislav Buljan

Foto: Šime Zelić / KK Zadar

Tomislav Mihael Buljan, jedan od najtalentiranijih mladih hrvatskih košarkaša, raskinuo je ugovor s Košarkaškim klubom Zadar, u kojemu je proveo posljednje tri godine.

Buljan je u Zadar došao u kadetskom uzrastu, da bi prošle godine potpisao četverogodišnji profresionalni ugovor te je priključen seniorskoj momčadi. Taj je ugovor, međutim, sada raskinut, a razloge je objasnio David Gunjević, direktor kluba.


- Sredstva od kredita za kojega smo nedavno dobili odobrenje stigla su nam jučer u poslijepodnevnim satima, a igrač je imao pravo raskida ugovora do 28. lipnja. Nažalost, nije bilo razumijevanja za daljnje čekanje, što iz njihove perspektive mogu i razumijeti, jer radi se o posljednje tri neisplaćene plaće. No, jednostavno ljudi moraju shvatiti kakva je situacija u klubu i da nije lako funkcionirati u ovim uvjetima - rekao je Gunjević.


Ipak, naglasio je i da Buljanova priča u Zadru možda i nije još posve završena.


- Ne isključujem mogućnost novih pregovora. Očekujem da će nova runda pregovora svakako uslijediti, ali tek po odabiru novog sportskog direktora, što vjerujem da će se dogoditi sutra ujutro.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.