Hrvatski radio

Radio Zadar

Tomislav Pehar: "Vjerujem da će pjesma Zadar je najbolji, Zadar je slavan brzo ući u srca Zadrana"

03.11.2022.

09:37

Autor: HRT RADIO ZADAR

Tomislav Pehar

Tomislav Pehar

Foto: T. Pehar / /

Završni dio snimanja spota pjesme „Zadar je najbolji, Zadar je slavan” održan je jučer na istočnoj tribini kultne dvorane Jazine. U ovom, dosad najvećem projektu okupilo se oko 150 najboljih zadarskih sportaša, glazbenika i glumaca. 

Svatko od njih dao je svoj doprinos kako bi se zadarska navijačka pjesma „Zadar je najbolji, Zadar je slavan” otrgnula od zaborava i sačuvala kao gradska tradicija kako je i želio legendarni Krešo Ćosić.


- Napravljeno je nešto da svi mi imamo kao neku zadovoljštinu, svi mi zajedno koji smo srasli uz pjesme koje su se pjevale u dvorani na utakmicama. U četiri minute koliko traje pjesma kroz nju su prodefilirali brojni, kako estradni umjetnici tako i sportaši i glazbenici. Koliko ja znam, ovakav ili sličan projekt da je toliko znamenitih i bitnih osoba u njemu mislim da nikad nije negdje odrađen. Sigurno će pjesma ostaviti traga, bit će jedna lijepa povijesna uspomena za sve nas i to je ono što nas posebno veseli – ističe Tomislav Pehar, član organizacijskog odbora.


Dugo se čekao ovaj trenutak?


-Napokon, dvije godine je trajalo da tako kažem rađanje ove pjesme, sada napokon dolazi i tome se posebno veselimo. Sve su povukli Krešo Butić i Igor Jelenić Toto, priključili smo se vrlo skoro još Rikardo Perković, Davor Pekota, Igor Goić, Erik Pavin i moja malenkost.


Kada će pjesma, spot službeno ugledati svjetlo dana?


Vrlo skoro, vjerujem da će do sredine ovog mjeseca do toga i doći. Danas su finalna snimanja, nakon toga će to sve finalizirati naš Igor Goić – zaključio je Pehar. 

Zadar navijači u Jazinama

Zadar navijači u Jazinama

Foto: Ž. Kapelari / HRT Radio Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.