Iako kuhinja u zadarskoj osnovnoj školi Krune Krstića postoji gotovo 45 godina tek se od ove školske godine u njoj kuhaju obroci za najmlađe. Pripremi se tako dnevno 70 ručkova. Uz dva kuhara sudjeluju i učenici Hotelijersko - turističke škole koji na ovaj način odrađuju praksu.
I tako svakog ponedjeljka. Šesnaestogodišnji Danijel u ovoj školskoj kuhinji odrađuje praksu.
Danijel Kevrić, učenik Hotelijersko-turističke škole Zadar: Uglavnom pomažem kuharu, čistim kapulu i tako...
Jer tako se počinje. Zna to Danijel, i nije mu teško.
Igor Nikolić, kuhar u OŠ Krune Krstića: Super je dečko uči, voli raditi, nije upisao školu bez razloga. Ima cilj u životu koji želi postići, jednostavno mu se sviđa.
Baš kao i djeci ručak, koji svakodnevno s tekom pojedu.
Duje: Danas mi je sretan dan, imamo meso i biže.
Lara: Najbolje mi je kad skuha meso i krumpire.
Šimun: Omiljeno jelo su mi meso i riba.
Sara Ema: Pire i kuhano meso.
Ivan: Meni je ovdje od hrane najbolji gulaš.
I kako onda s puno ljubavi i truda ne ugoditi ovim zadarskim mališanima?!
Danijel Kevrić: Volim ugoditi ljudima, volim spremati im ono što vole.
Prijašnjih godina u školu su im dostavljali ručak. Ovogodišnju promjenu inicirali su školski kuhari.
Jasminka Matešić, ravnateljica OŠ Krune Krstića: Odlučili smo pokušati sami kuhati ručak jer je to jeftinija i jednostavnija opcija. Lakše možemo mijenjati meni, prilagođavati ga učenicima.
I sve to uz odličnu suradnju sa zadarskom srednjom Hotelijersko-turističkom školom - na obostrano zadovoljstvo. I, što je još važnije, učenicima u slast!
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.