Hrvatski radio

Radio Zadar

Traže se najbolji volonteri

24.11.2015.

11:22

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Volonterski Centar Zadar i ove godine objavio natječaj za dodjelu nagrada “Volonterska ruka“ za organizacije i volontere koji svojim angažmanima pridonose promociji i razvoju volonterstva na području Zadra i Zadarske županije.

Volonterski centar se na ovaj način želi upoznati s volonterskim programima različitih organizatora volontiranja, nagraditi iste te potaknuti razvoj novih volonterskih programa. Isto tako, želi se istaknuti važan doprinos društvu kojeg ostvaruju sami volonteri, istaknuti njihovo zalaganje i trud i na taj način doprinijeti promociji volonterstva, a time posredno utjecati i na aktivno sudjelovanje budućih volontera.

Na temelju prijava nagrada će se dodijeliti neprofitnim organizacijama koje su se istaknule u organiziranju volonterskih aktivnosti, planiranju volonterstva i programa volontiranja, kao i uključivanju volontera te ostalim područjima koje doprinose razvoju volonterstva.

Na natječaj za dodjelu nagrade „Volonterska ruka“ se mogu prijaviti organizatori volontiranja odnosno udruge, zaklade i fundacije, ustanove i svaka druga pravna osoba iz čijeg osnivačkog akta proizlazi da nije osnovana s ciljem stjecanja dobiti (neprofitna pravna osoba). Prijaviti se mogu neprofitne organizacije-organizatori volontiranja s područja Zadra i Zadarske županije.Organizacije u priloženom obrascu mogu prijaviti same sebe ili mogu prijaviti druge organizacije za koje smatraju da su zaslužile nagradu za razvoj i promociju volonterstva.

Na natječaj za nagradu se mogu prijaviti sve organizacije koje u svoj rad uključuju volontere;  organizacije koje organiziraju volonterske akcije, humanitarne akcije, djeluju na području razvoja solidarnosti i humanosti te razvoju civilnog društva; organizacije koje zadovoljavaju potrebe različitih potrebitih korisnika te organizacije koje djeluju na području razvoja zajednice i aktivnosti za zajednicu.

Jednako tako, na temelju prijava neprofitnih organizacija, bit će dodjeljena nagrada volonterima koji su se istaknuli u svojim volonterskim aktivnostima.

Nominacijski  obrazac za organizaciju i za volontera koji se nalazi na službenoj mrežnoj stranici (www.vczd.org) možete dostaviti na našu e-mail adresu info@vczd.org. Rok za prijavu je produžen do 29.11.2015. godine. Nakon primitka svih nominacija Izborno povjerenstvo Volonterskog centra Zadar će izabrati organizaciju čije je djelovanje najviše doprinijelo razvoju volonterstva i uključivanju volontera u dosadašnjem radu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.