Hrvatski radio

Radio Zadar

Traži se najbolji mladi fotograf

02.05.2013.

13:22

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

75 mladih fotografa i modela iz svih krajeva Hrvatske boravi u Zadru u sklopu manifestacije "Foto dani mladih". Organizator je Udruga "Izvan fokusa", a radi se o natjecanju fotografa do 20 godina. U četiri dana pred fotografe će biti postavljeni razni izazovi, zadaci, radionice i seminari, a predviđena su i predavanja te filmske i glazbene večeri.

Inače, ovo je treće izdanje ove manifestacije koja je ranije održana u Kutini i Velom Lošinju. Svečano otvorenje održat će se večeras u Hostelu na Puntamici. Više o svemu, organizator Filip Trezner:

"Fotografije koje će nastati na Foto danima mladih kao i prošle godine bit će predstavljene po Hrvatskoj u sklopu putujuće izložbe, a svakodnevno ih možete pogledati i na našim službenim web stranicama. Inače Zadar je od samih početaka bio u priči Foto dana mladih, prvi sastanci su održani ovdje. Nekako smo čekali trenutak da ojačamo pa da možemo napraviti u Zadru nešto posebnije. Eto ove godine manifestacija traje dan duže, a imamo i više sudionika."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.