Hrvatski radio

Radio Zadar

Trebat će puno vremena da "čvrsto stanu na noge"

01.09.2021.

11:31

Autor: Filip Buzov

Dusko Jaramaz/PIXSELL ( ilustracija)

Dusko Jaramaz/PIXSELL ( ilustracija)

Foto: - / -

Nakon 9 mjeseci, od danas su opet otvoreni unutarnji dijelovi kafića. Naravno, uz poštovanje epidemioloških mjera, a to su: dezinfekcija ruku, razmak između stolova, nošenje maske do stola i na putu do toaleta te provjetravanje prostora.

Iako zadovoljni što opet mogu raditi unutra ugostitelji podsjećaju kako su iza njih mjeseci otežanog poslovanja u pandemiji, te da je budućnost nakon sezone i dalje neizvjesna.

Na kraju sezone, iscrpljeni smo od svega, treba nam par dana da se nova pravila uvedu u poslovanje, komentirao je novu situaciju za naš program predsjednik Ceha zadarskih ugostitelja Robert Kovačević : Teško nam je uopće pratiti sve te podatke koji nam stižu na mail, koje dobivamo i preko medija, tako da nam treba, dva do tri dana da se te stavri poslože i da mi onda to uvedemo u naše poslovanje, nakon ove sezone, to vam svi ugostitelji mogu reći to nije ni približno funkcioniralo kako bi mi željeli, znači ovih četiri, pet tjedana ne treba gledati kao nešto što možemo nazvati sezonom, već kao dar s neba financijski svima nama i ugostiteljima i državi i tko se bavio turizmom, ali to je četiri, pet tjedana ne više....

Zadarski ugostitelj Tihomir Marušić: Otvaranje nam znači puno jer stižu hladniji dani kada gosti više neće moći sjediti na terasama, mi smo i do sada poštivali sve epidemiološke mjere tako ćemo i ove nove za unutarnji dio lokala,...i sad je teško pratiti sve mjere.....nadamo se kako će sve ovo biti iza nas, i da će nam iduća godina biti puno bolja... 

predsjednik Ceha zadarskih ugostitelja Robert Kovačević

Zadarski ugostitelj Tihomir Marušić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.