Hrvatski radio

Radio Zadar

Trebat će vremena dok prođu posljedice koronakrize

09.06.2020.

12:24

Autor: Božidar Kolega

Trebat će vremena dok prođu posljedice koronakrize

Trebat će vremena dok prođu posljedice koronakrize

Foto: - / -

Iako u zadarskoj Gospodarskoj komori još nemaju konkretne poslovne pokazatelje utjecaja koronakrize na zadarske gospodarstvenike jasno je da smo imali velik pad ukupne gospodarske aktivnosti u travnju.

Dokazuju to i podaci o broju nezaposlenih na zadarskom Zavodu za zapošljavanje koji je po prvi put u travnju bio veći nego u ožujku. Ipak, sa svibnjem stvari su se malo popravile. 

 

Krajem travnja na zadarskom Zavodu za zapošljavanje bilo je 5 600 nezaposlenih osoba što je 13 posto više nego u ožujku, a čak 34 posto više nego u travnju prošle godine. Ipak, kako je karantena pomalo popustila, gospodarske aktivnosti tako su se lagano pokrenule kaže predsjednik Županijske gospodarske komore Zadar Dario Jurin.

 

Dario Jurin o pokazateljima

 

Osim turizma, tek treba vidjeti i koliku će štetu pretrpjeti druga važna grana zadarskog gospodarstva:

 

Dario Jurin o metaloprerađivačima

Izvjesno je, kaže predsjednik zadarske Gospodarske komore da će zadarsko gospodarstvo minuse trpjeti do kraja godine, ali se nada da ćemo sljedeće godine, ili  u sljedeće dvije godine  izaći iz ovih problema i vratiti se na poslovne rezultate uspješne 2019. godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.