Hrvatski radio

Radio Zadar

Treći Wings for Life World Run okupan suncem

08.05.2016.

10:15

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na rivi su u tijeku posljednje pripreme pred utrku Wings for life na kojoj će sudjelovati više od 7000 trkača. Alan Sorić trčat će sa svojim prijateljima za prerano preminulu suprugu Tanju.

Priopćenje  zadarske Lige protiv raka:

16 422, toliko građana Zadarske županije podržava ideju i nastojanje Lige protiv raka Zadar za otvaranjem Centra za onkologiju pri Općoj bolnici Zadar, ali i nabavu aparata za zračenje onkološkim pacijentima Zadarske županije.

 

A sve je počelo  pozivom na suradnju Lige protiv raka Zadar 11. prosinca 2014. godine, u akciji koja je već 12. prosinca dobila ime „Protiv raka u dva koraka“. Akciju su od početka podržale, u nju se uključile i dale svoj doprinos, osim Lige protiv raka Zadar i sljedeće udruge i organizacije: Hrvatska udruga leukemije i limfoma – podružnica Zadar, Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara, Otočni sabor, Volonterski centar Zadar, Zaklada Nora Šitum, Hrvatski liječnički zbor i Zavod za javno zdravstvo.

Akcija je provedena na području cijele Zadarske županije, a tom prilikom prikupljeno je 13 580 potpisa.

Rezultate te akcije Liga protiv raka Zadar, s ostalim sudionicima, uručila je županu Zadarske županije, Stipi Zriliću i 19. ožujka ove godine ministru zdravlja  Dariju Nakiću.

Odakle onda broj 16 422?

Razliku do tog broja čine 2 842 stalna pratitelja Facebook stranice „Tanjina knjiga radosti“, čiji doseg objave je cca. 20 000 ljudi.

Ta brojka pokazuje koliki je interes, podrška ideji o potrebi za nabavu aparata za zračenje, i na koliki odaziv Liga protiv raka Zadar uz pomoć „Tanjine knjige radosti“, ali i svih onih koji će se ovom akcijom, ali i svim onim akcijama koje će uslijediti nakon humanitarne akcije 8. svibnja ove godine, a koja se organizira na Forumu i u večernjim satima u Stomorici s „Humanitarnim party-jem“, može računati. Svaka pomoć nam je dobrodošla.

Zato, još jednom želimo pozvati sve one koji se žele uključiti u ovoj akciji, ili žele svojim doprinosom pomoći Ligi protiv raka Zadar u prikupljanju sredstava za nabavu aparata za zračenje, da to učine, i tako postanu dio velikog srca dobrote i pomognu onima među nama kojima je pomoć najpotrebnija i bez čije pomoći njihovo izlječenje nije moguće.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.