Hrvatski radio

Radio Zadar

06:02 / 06.06.2022.

Autor: Željko Kapelari

Trener Zadra Srđan Helbich pločom zamahnuo prema navijaču pa izbjegao press konferenciju

Incident na Višnjiku Zoran Helbich

Incident na Višnjiku Zoran Helbich

Foto: KK Zadar / KK Zadar

Incident nakon treće finalne utakmice doigravanja za prvaka Hrvatske između Zadra i Cibone na Višnjiku. 

Po izlasku s terena prema svlačionicama trenera Zadra Srđana Helbicha navijači su s obližnjeg dijela tribine ispratili pogrdnim riječima. Kada mu je jedan od njih kazao da je "smeće", Helbich se okrenuo i zamahnuo trenerskom pločom prema glavi navijača.


Navijač mu je pokušao uzvratiti, ali veći incident odmah je spriječen brzom intervencijom ljudi koji su se našli u blizini. U svakom slučaju, bila je to doista nesvakidašnja situacija čak i za temperamentne zadarske prilike.


Pod naletom emocija Helbich je otišao u svlačionicu, a onda odmah napustio dvoranu, bez da se pojavio na press konferenciji. Jedini predstavnik Zadra na "pressici" bio je Martin Junaković.


Zvonimir Ridl, sportski direktor KK Zadar, nakon ovog događaja kazao nam je da je Helbich reagirao emocionalno i da je bolje da je ranije napustio dvoranu.


Bilo kako bilo, bit će zanimljivo pratiti hoće li biti kakvih novosti po ovom pitanju tijekom sutrašnjega dana, jer četvrta utakmica za prvaka na rasporedu je već u utorak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.