Hrvatski radio

Radio Zadar

Trenutačno najviše trebaju grijalice, toplinski topovi, produžni kablovi...

02.01.2021.

12:35

Autor: Filip Matijević

Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / -

"Već dva dana od gradskog Stožera civilne zaštite dobivamo podatke o obiteljima koje su smještene na području Zadra i brinemo o njima u vidu humanitarne pomoći. Dajemo im pakete hrane, higijene, obuće, odjeće i sve što im je potrebno. Pružamo im i psihosocijalnu pomoć..."

Crveni križ Zadar dosad je prema potresom nastradalom području Banovine poslao 7 šlepera pomoći. Osim toga, pomažu i obiteljima s tog područja koje su privremeni dom pronašle u Zadru, kaže za HRT ravnatelj Crvenog križa Zadar, Šime Lisica:

Već dva dana od gradskog Stožera civilne zaštite dobivamo podatke o obiteljima koje su smještene na području Zadra i brinemo o njima u vidu humanitarne pomoći. Dajemo im pakete hrane, higijene, obuće, odjeće i sve što im je potrebno. Pružamo im i psihosocijalnu pomoć i na raspolaganju smo im cijeli dan i zbrinuti su svi. Dosad smo odvezli 17, 18 paketa, sve obitelji nisu prihvatile pomoć jer im trenutačno ne treba, ali im stojimo na raspolaganju čitavo vrijeme dok borave ovdje.

Volonteri zadarskog Crvenog križa šalju i poruku stanovnicima Banovine:

Znam da im je teško i pobrinut ćemo se da im sve prođe najbezbolnije moguće.

Neka se ne brinu, pomoć dolazi i dolazit će, gore su na terenu ekipe koje raspoređuju naše volontere i nadamo se da će svi što prije dobiti potrebnu pomoć.

Kod zadarskih volontera umora nema:

Kada se radi za pomoć drugima i u humanitarne svrhe, onda ništa nije teško. Malo dobre volje i nema problema.

Ravnatelj Lisica kazao je i što je trenutačno najpotrebnije na području Sisačko-moslavačke županije:

U koordinaciji s Crvenim križem na terenu smo i dobili smo informaciju da su trenutačno najpotrebniji produžni kablovi, grijalice, topovi za toplinu i sl. Što se tiče hrane i higijenskih potrepština, toga za sada ima dovoljno.

Potreba za pomaganjem stradalima neće proći uskoro, pa bi svi koji žele donirati trebali konstantno pratiti objave nadležnih službi što je u datom trenutku potrebno slati ljudima stradalima u potresu 29. prosinca.

CK ZADAR

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.