Hrvatski radio

Radio Zadar

Trgovi hrvatskih gradova spremni za doček

31.12.2013.

09:46

Autor: HRZ/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Doček Nove 2014. godine organiziran je na trgovima mnogih hrvatskih gradova, uz pjesmu, ples i šampanjac - u Varaždinu će se trčati ponoćna utrka, u Dubrovniku i Osijeku u ponoć će se zaplesati valcer, posebnost splitskog je "morski videozid" na Rivi, a Riječani tradicionalno slave na Korzu. Doček Nove 2014. u Zadru organizira se na tri lokacije. Na Narodnom trgu, Forumu i u Varoši. Svirat će zadarski bandovi, a hranu i piće potražite kod zadarskih ugostitelja. Novogodišnji program započet će u 21:30, a za zagrijavanje će ići glazba s razglasa. Potom, od 22 sata počinje svirka bandova uživo.

       Na zadarskom Narodnom trgu nastupa Ivica Sikirić Ićo. U Varoši, točnije Ulici Stomorica svira grupa Differo & Ema te DJ Angelo, dok je na Forumu Black Cofee & Martine Thomas i Zadar Express. Program će potrajati do prvih jutarnjih sati prvog dana Nove 2014. godine. Želimo dobru zabavu svima.

     Splićani će uz glazbeni program moći uživati i u videozidu od morske vode, na kojem će se projicirati događaji s Rive. „Posebne će pumpe ispumpavanjem morske vode između Matejuške i Rive načiniti vodeno platno kao slap širok oko 5 metara i visok oko 3 metra na kojem će se projicirati događaji s Rive“, rekao je direktor splitske Turističke zajednice Vedran Matošić. Na Rivi će nastupiti Zlatan Stipišić Gibonni te Dino Dvornik Tribute Band i glazbena skupina Mjesni odbor. U ponoć će s pozornice novogodišnju čestitku Splićanima i njihovim gostima uputiti gradonačelnik Ivo Baladasar.

      Na dubrovačkom Stradunu danas, na Silvestrovo, točno u podne organiziran je dječji doček Nove godine s grupama "Colonia" i "Ad Libidum", uz glumca Edija Jerteca i Plesni studio Lazarete. Najmlađe će uveseljavati Djed Mraz, mrazice i vilenjaci, a za njih je pripremljena i bogata novogodišnja lutrija. Novogodišnji spektakl na Stradunu večeras počinje nastupom Teške industrije, a slijedi "Colonia". Nakon ponoćnog valcera, čestitke gradonačelnika Andre Vlahušića i zdravice šampanjcem, nastupit će grupa Da Riva i Markos. Turistička zajednica Dubrovnika očekuje oko 4 tisuće gostiju, a za novogodišnje blagdane otvoreno je 15 hotela.

      Središnji organizirani doček Nove godine u Rijeci je na Korzu, gdje će nastupiti Quasarr, Massimo i Majke. Riječki bend Quasarr, osnovan 2000. godine, nastup počinje oko 22 sata. Massimo će na pozornicu izaći oko 23 sata i svojim će nastupom uvesti Riječane i njihove goste u Novu godinu uz tradicionalnu čestitku gradonačelnika Vojka Obersnela. Pola sata poslije ponoći očekuje se nastup Majki i Gorana Barea.

      Grad Osijek i Osječko-baranjska županija zajedno organiziraju doček Nove godine na Trgu Ante Starčevića, a grad Osijek organizira doček i u kinu Europi "Party za mlade" te doček za umirovljenike u Šećeranskome domu. Na te će proslave biti potrošeno 180.000 kuna. Županija će za doček na Trgu Ante Starčevića izdvojiti 50.000 kuna, a ostalo će financirati grad, doznaje se od voditelja Odsjeka za protokol i promidžbu grada Osijeka Željka Lončara. U programu na Trgu Ante Starčevića nastupaju osječki sastavi Lavine i Passage band, Red Roosters i tamburaški sastav Sitan vez. Nakon ponoći Osječanima će sretnu Novu 2014. čestitati gradonačelnik Ivica Vrkić i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, nakon čega slijede vatromet i novogodišnji valcer.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.