Hrvatski radio

Radio Zadar

Tri Canadaira i dva Airtractora angažirana na gašenju požara u Drinovcima

31.07.2021.

16:28

Autor: rzd

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / -

U tijeku je angažiranje i jednog Airtractora AT-802 na protupožarnom izviđanju na lokaciji Zadar - Dubrovnik - Zadar .

17:36 U tijeku je gašenje požara kod Drinovaca, Bačići u Šibensko-kninskoj županiji. Dojavu o ovom požaru je zaprimio ŽVOC Šibenik u 14:30 sati. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 45 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz DVIP Šibenik, JVP Drniš, DVD Promina, DVD Drniš, DVD Ružić, DVD Šibenik, DVD Unešić, DVD Sveti Juraj Kistanje, DVD Bilice. Iz zraka su djelovala 4 protupožarna zrakoplova (2 Canadair-a i 2 Air Tractora). Zbog povoljnije situacije zrakoplovi su povučeni, a vatrogasci nastavljaju sa saniranjem požarišta.

 

16:16 Tri Canadaira CL-415 i dva Airtractora AT-802 angažirana su u subotu, 31. srpnja 2021. godine na gašenju požara u Drinovcima kod Drniša u Šibensko-kninskoj županiji.

Također, u tijeku je angažiranje i jednog Airtractora AT-802 na protupožarno izviđanje na lokaciji Zadar - Dubrovnik - Zadar.

Od početka II. faze Protupožarne sezone do 30. srpnja 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovale su u gašenju 44 požara i to: 13 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 18 u Šibenskoj-kninskoj, deset u Zadarskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan u Primorsko-goranskoj županiji.
Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 30 protupožarnih izviđanja u županijama priobalja.

Tim besposadnih zrakoplovnih sustava angažiran je pet puta i ostvario je pet letova s BZS “ORBITER 3” u trajanju od više od 13 sati, a u cilju provedbe protupožarnih izviđanja i izviđanja opožarenih površina.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.