Hrvatski radio

Radio Zadar

Tri i pol tisuće zaposlenih više - Zadarska županija očekuje srpanjski rekord

13.07.2022.

11:39

Autor: Radio Zadar

Biograd na moru, ilustracija

Biograd na moru, ilustracija

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, posljednjeg dana lipnja u Zadarskoj županiji bilo je 63.689 zaposlenih što je povećanje za gotovo gotovo tri i pol tisuće (3.333 ili 5,5 posto) u odnosu na isti dan godinu ranije - objavljeno je na stranicama Zadarske županije.  Sve upućuje da će broj zaposlenih u Zadarskoj županiji u srpnju prvi put u povijesti premašiti brojku od 65 tisuća, stoji u analizi Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Zadarske županije.


Lipanj je potvrdio dobru pozicioniranost Zadarske županije kao turističke destinacije te donio bolje brojke čak i u odnosu na rekordnu 2019. godinu. Stoga se s razlogom očekuje odlična turistička sezona koja bi mogla nadmašiti promet iz 2019. kada je zabilježeno 15 milijuna noćenja i 2 milijuna dolazaka,dodaje se u objavi. 

Na županijskoj razini nastavit će se s mjerom subvencije kredita poduzetnicima za investicijske projekte, a tijekom ove godine uvest će se i nova mjera sufinanciranja otvaranja razvojnih (start-up) tvrtki. Istodobno, uz potpore poduzetnicima, Zadarska županija prepoznala je važnost trenutka jer su energenti znatno poskupjeli pa je, s ciljem potpore građanima u povećanju korištenja obnovljivih izvora energije, raspisala dva javna poziva za koje je osigurano milijun kuna. Riječ je o javnim pozivima za sufinanciranja mjera energetske obnove obiteljskih kuća i za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju - objavljeno je na stranici Zadarske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.