Hrvatski radio

Radio Zadar

Tri mladića prijavljena zbog prijevare i zlouporabe tuđih Facebook profila

02.08.2013.

09:05

Autor: bk

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mladići su od travnja do lipnja upadali u tuđe Facebook profile, predstavljali se kao vlasnici i od njihovih poznanika tražili da uplate novac na račune za klađenje te su tako zaradili stotinjak tisuća kuna.

Policijski službenici I Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom mladića sa zadarskog područja u dobi od 17, 18 i 19 godina koje se sumnjiči da su, u razdoblju od travnja do lipnja ove godine, neovlašteno pristupali tuđim internetskim bežičnim priključcima, neovlašteno upadali u "Facebook" profile više desetaka različitih osoba na području RH, zatim se lažno predstavljali kao vlasnici tih profila i tražili od njihovih poznanika da uplate novčane iznose na razne račune za klađenje u kladionici  otvorene na imena drugih osoba bez njihovog  znanja  i pristanka.

      Sumnja se da su na ovaj način oštetili desetke osoba te prikupili stotinjak tisuća kuna koje su kasnije koristili za klađenje.

      Protiv sve trojice državnom odvjetništvu za mladež podnijeta je kaznena prijava zbog više kaznenih djela računalne prijevare, nedozvoljena uporaba osobnih podataka i zlouporaba naprava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.