Hrvatski radio

Radio Zadar

Tri nova županijska centra, sredstva odobrena

09.03.2018.

12:33

Autor: sjm

Tri nova županijska centra, sredstva odobrena

Tri nova županijska centra, sredstva odobrena

Foto: - / -

U cilju poticanja razvoja poduzetništva Zadarska županija ove godine očekuje realizaciju tri centra: Plavo-zelenog centra, Centra novih tehnologija u Poličniku, za koji je županiji Ministarstvo gospodarstva odobrilo 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava, te još jednog centra

Govoreći o provedbi Programa rada županijskih upravnih tijela za 2017. godinu župan je na jučerašnjem kolegiju istaknuo da je potpisan ugovor s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta o financiranju projekta „Centar novih tehnologija" prijavitelja Zadarske županije.  Projekt ukupne vrijednosti 38 milijuna kuna obuhvaća gradnju i opremanje specijaliziranog poslovnog inkubatora za metaloprerađivačku industriju baziranu na visokim tehnologijama na području Zadarske županije, a za njegovu realizaciju odobreno je ukupno 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava. CeNT će biti smješten u Poličniku - poduzetnička zona Murvica Jug.

Centar kompetencija za preradu ribe i voća - Plavo zelenog centra među odabranim je prijaviteljima za dodjelu bespovratnih sredstava za Podršku razvoja centara kompetencija. A projekt Centra za kreativnu industriju prijavljen je prije mjesec i pol dana i dobili smo odluku istog ministarstva o financiranju u iznosu od 20 milijuna kuna. To su naša tri centra koji su nam izuzetno važni zbog poboljšanja investicijskog okruženja, ali i zato što je to dobar način poticanja aktivnosti privatnog sektora - naveo je župan.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.