Hrvatski radio

Radio Zadar

Trijumf Libretića na Zagrebačkom dječjem festivalu

04.06.2019.

17:22

Autor: HRT Radio Zadar

Trijumf Libretića na Zagrebačkom dječjem festivalu

Trijumf Libretića na Zagrebačkom dječjem festivalu

Foto: - / -

Nesumnjivo je kako je Zadar uvijek slovio kao grad u kojemu se rađaju pravi glazbeni slavuji. Mnoga, upravo zadarska glazbena imena, i danas su u širokoj javnosti prepoznata kao vrsni pjevači, autori i instrumentalisti.

Čini se kako i zadarski pjevački "podmladak" upravo ima i nosi tu tendenciju, želje, stremljenja i snove. Velike snove. Upravo su nešto po tom pitanju učinile i četiri prekrasne djevojčice iz Glazbenog studija LIBRETO, i to protekloga vikenda na Zagrebačkom dječjem festivalu LA MUSICA s međunarodnim predznakom. 
 
Njihova imena su Katarina Mikulec, Antea Jakešević, Hana Grubić i Ena Nimčević. Djevojčice su pozvane na Festival natjecateljskoga karaktera preko poslanih snimki vokalnih izvedbi pjesama koje žele izvoditi i na taj su si način osigurale nastup, odnosno prošle su zadani predselekcijski put. U prvoj, polufinalnoj večeri, nastupile su pred žirijem u sastavu Paola Valić Bekić, Marko Tomasović, Dinko Komadina i Valentina Sokač, kao i večer nakon, dok je voditelj programa bio Dino Antonić, vocal coach Zvijezda i Zvjezdica te pjevač u mjuziklima.
 
Svoje su mjesto u drugoj, finalnoj večeri, po glasovima stručnoga ocjenjivačkoga žirija izborile Antea Jakešević, Ena Nimčević i Hana Grubić. Prvu je nagradu u 3. kategoriji osvojila Hana, sa samo 2 boda manje od maksimalnoga broja bodova, dok je drugo mjesto osvojila Ena Nimčević. Djeca koja su nastupila na Festivalu došla su iz čitave Hrvatske - od Hvara, Splita, Rijeke, Zagreba, Virovitice, pa sve do Slovenije i Bugarske.
 
U finalnoj večeri prvo je mjesto u 3. kategoriji ponovno uvjerljivo, scenski i bodovno, odnijela Hana Grubić (djevojčice su pjevale 2 različite pjesme u 2 dana), dok je drugo mjesto odnijela sjajna Ena Nimčević.
Na brojnim pohvalama djevojčicama iz Zadra nisu štedjeli niti članovi žirija. 
 
U revijalnom dijelu 2. večeri nastupio je poznati zagrebački zbor ZAGREPČANKE I DEČKI.
 
Što reći osim da smo naprosto oduševljeni samim natjecanjem! Djeca su prihvaćena prekrasno, što je nama osobno prvo i primarno. Sve pohvale upućujemo i čitavom Organizacijskom timu jer su se zaista potrudili da djeci ovaj Festival ostane u nezaboravnom sjećanju, na svaki mogući način. Djeca su bila predivna... Dugo nismo čuli toliko talentirane djece na jednom mjestu i da Dinka ili mene netko posjedne u jedan od sudačkih stolaca - bili bismo u veeelikom problemu... Svatko je i od nas imao svoje favorite. Meni osobno su to bile tri djevojčice - divna djevojčica iz Bugarske, Riječanka i moja Slavonka, Virovitičanka. Ma malo sam rekla... Bilo ih je još dobrih... Teško je uopće reći tko je tu i za koliko nijansica bolji. Stvarno su se svi potrudili, oko čitavoga koncepta - od izbora pjesama, matrica, garderobe, šminke, scenskoga nastupa... Tako mali a tako - veliki! zaključila je Ivana, jedna od vokalnih trenera iz LIBRETA i voditeljica DZ LIBRETIĆI.
 
Naše su se curke držale sjajno i zaista smo preponosni na njih. Njihov rad, njihov odnos prema drugoj djeci i sklapanje novih prijateljstava, zalaganje, srčanost, ljubav prema glazbi, volju i optimizam. Lagali bismo kada bismo rekli da nismo izuzetno sretni zbog svih odličnih plasmana i nagrada, ali ono što bismo još više istaknuli jest da naše curke zaista vole glazbu i sve ovo rade zbog - nje same. I to nam je uvijek nit vodilja, odnosno nju ističemo i izvlačimo u prvi plan. Mi živimo glazbu i živimo za glazbu i prijateljstvo. I želimo da one pokažu upravo sebe, autentične, prave sebe, da ostave dušu na sceni. Da budu ponosne, hrabre, iskrene i svoje. Onda rezultati naprosto dođu sami od sebe. Da ne radimo upravo na takav, baš nama svojstven način, kroz opušteno istraživanje i osluškivanje upravo samih sebe, one ne bi postizale ovakve rezultate. Samo primjera radi, naša Hana Grubić jest u razmaku od 3 dana osvojila 1. mjesto na Benjafestu u HNK - u Zadar, a zatim 2 prva mjesta u Zagrebu. To se nikako nije moglo dogoditi pukim slučajem. jednoglasni su Dinko i Ivana.
 
Uskoro Zadar očekuje i jedno jako lijepo pjevačko događanje u našem Gradu, GOLDEN VOICE, stoga i dalje ostanite - tuned, uz zadarske mlade nade i LIBRETO.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.