Hrvatski radio

Radio Zadar

Trodnevna fešta za pivopije: Zadar Craft Beer Festival

05.09.2019.

09:04

Autor: Radio Zadar

Trodnevna fešta za pivopije: Zadar Craft Beer Festival

Trodnevna fešta za pivopije: Zadar Craft Beer Festival

Foto: - / -

Na zadarskoj rivi danas počinje Zadar Craft Beer Festival. U tri dana na jednom mjestu može se kušati više od 90 vrsta zanatskih piva od preko 20 domaćih mikro pivovara. Posjetitelji mogu iz prve ruke saznati kako se proizvodi i kuha pivo u izravnom kontaktu s kuharima piva.

Radno vrijeme festivala je od 17 do 03 sata. 

Cilj Zadar Craft Beer Festivala je promocija malih domaćih pivovara te upoznavanje lokalnih ugostitelja, građana i posjetitelja Grada Zadra s kvalitetom zanatskog piva. Hrvatska i dalje živi Craft Beer Revoluciju, revoluciju u kojoj je do sada rođeno više od 100 micro pivovara. Svaka mala domaća pivovara osnovana je idejom zaljubljenika u pivo koji su od hobija i homebrewinga došli do otvaranja vlastite pivovare i kuhanja piva po njihovom guštu i receptu.

Od iznimne je važnosti podržati male hrvatske obrtnike kao što su micro pivovare. One s jedne strane stvaraju dodanu vrijednost hrvatskom gospodarstvu generirajući nova radna mjesta te promoviraju samozapošljavanje. S druge strane, zanatsko pivo je proizvod dodane vrijednosti koji obogaćuje hrvatsku gastro i turističku ponudu čineći našu zemlju atraktivnijom destinacijom i domaćim i stranim posjetiteljima.

Kako ništa ne bi nedostajalo, za odličnu zabavu zaslužni su koncerti koje i ove godine Zadar craft beer festival nudi besplatno. Poznati hrvatski bendovi već petu godinu uveseljavaju Zadrane i strane posjetitelje.

05.09. – REZERVE/ JIMMY SHAKERS

06.09. – KOJOTI

07.09. – PIPS CHIPS & VIDEOCLIPS / GATUZO + RESIDENT DJ

Posjetitelji festivala nakon kušanja zanatskih piva moći će se okrijepiti domaćim jelima u gastro kutku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.