Hrvatski radio

Radio Zadar

Trostruko ubojstvo u Sukošanu, ubojica se objesio

06.01.2019.

16:27

Autor: HRT Radio Zadar

Foto: Vladimir Šetka

Foto: Vladimir Šetka

Foto: - / -

U Sukošanu se dogodilo trostruko ubojstvo. 63-godišnji muškarac hladnim je oružjem ubio sestru (65), te njezine sina (38) i svekrvu (82). Potom je pobjegao, te presudio sam sebi objesivši se u polju iznad Sukošana.

Tragedija kakvu u Sukošanu ne pamte. Mještani teško mogu prihvatiti da je njihov susjed ubio svoje bližnje. "Tu u selu nije bilo ovakvih sličnih slučajeva i iznenađeni smo apsolutno svi." "Kako nije tragedija, za cilu obitelj, jednu, drugu i treću, sve koji su vezani.", kažu nam mještani.
Mjestom se brzo proširila vijest da je rodbinu ubio tupim i oštrim predmetima. Dok traje očevid, policija to ne želi potvrditi. 

"Utvrđeno je da da je kod svih smrt nastupila nasilnim putem", kaže voditelj Službe kriminalističke policije PU Zadarske Bore Mršić. Dodaje kako su u kući pronašli mrtva tijela žene (65),njezina sina (38) i svekrve (82). Nekoliko sati nakon tog strašnog zločina, 63-godišnji počinitelj zamolio je šokirane susjede da obavijeste policiju. Zatim je otišao na svoje imanje izvan naselja i počinio samoubojstvo.
"U polju iznad Sukošana pronađen je mrtav muškarac za kojega policija s velikom vjerojatnošću sumnja da je počinitelj ovog teškog trojstrukog ubojstva.", kaže Mršić.

Kao motiv spominje se spor oko kuće u kojoj je živjela ubojičina sestra s obitelji. Susjedi su znali za razmirice, ali ovakav zločin nitko nije mogao ni zamisliti. "A to je jedna obitelj, to su brat i sestra, žalost za ove koji su ostali iza.", kaže jedan mještanin. Tek nakon završetka policijskoga očevida bit će poznato više detalja ove tragedije.

Crni je ovo vikend na zadarskom području. Jučer su dvije ženske osobe u razmaku od samo nekoliko sati u Zadru počinile samoubojstvo. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.